Drobečková navigace

Úvod > Časté otázky

Časté otázky


Jak často si nechat zkontrolovat zrak?

Bez pravidelného vyšetření někdy zhoršení vidění nevnímáme, jelikož vada zraku se může vyvíjet postupně a pomalou změnu si mnohdy neuvědomíme. Z hlediska prevence je proto vhodné navštívit optometristu minimálně jednou za dva roky, ovšem lepší je si nechat zkontrolovat zrak jednou za rok.

Více

Publikováno 18. 4. 2023 14:01

Ve které optice si nechat změřit zrak?

Očních optik, které se zabývají měřením zraku je nespočet. Je potřeba navštívit takovou, kde má optometrista bohaté zkušenosti, kde má určitou praxi, a kde Vám bude poskytnuta profesionální péče. V Děčíně najdete oční optiku pana Bc.

Více

Publikováno 18. 4. 2023 14:01

Má nošení brýlí nebo kontaktních čoček vliv na změnu oční vady?

Nemá. Mezi lidmi koluje řada mýtů, např. že oči můžeme „trénovat“ tím, že budeme brýle odkládat, nebo budeme nosit nižší korekci, než oko skutečně vyžaduje. Opak je pravdou. Se správnou korekcí zraku můžeme předejít růstu oční vady, únavě očí nebo například bolestem hlavy.

Více

Publikováno 18. 4. 2023 14:00

Nosím brýle a mám pocit, že už přes ně špatně vidím. Musím jít k očnímu lékaři?

Nemusíte. Je možné zajít rovnou do oční optiky, kde si můžete nechat změřit zrak a zároveň zhotovit brýle. Měření zraku zde provádí optometrista. Je to zdravotnický pracovník, který má specializaci na vyšetření zraku a aplikaci kontaktních čoček.

Více

Publikováno 23. 3. 2023 17:11

Pokud žádné brýle nenosím a mám pocit, že špatně vidím, můžu jít také rovnou do optiky?

Můžete. V tomto případě Vám optometrista zjistí a změří zrakovou vadu a obvykle Vám dle typu Vaší oční vady následně doporučí návštěvu očního lékaře. A to z  důvodu preventivního vyšetření a kontroly zraku z lékařského hlediska. Brýle si samozřejmě můžete nechat zhotovit dle vyšetření optometristou.

Více

Publikováno 23. 3. 2023 17:02

Jaký je postup měření zraku?

Na měření zraku je vhodné se dopředu objednat, abyste měli jistotu, že Vám bude optometrista plně k dispozici a bude Vám moci věnovat takový čas, který si Vy i Váš zrak zasloužíte. Vyšetření zraku zabere zhruba 30 až 60 minut. Vše záleží individuálně na klientovi.

Více

Publikováno 23. 3. 2023 17:02